Skip to main content

Znani na poti: Uroš Piskar, vodja prodaje v družinskem podjetju

Znani na poti: Uroš Piskar, vodja prodaje v družinskem podjetju

Veliko potujete in radi raziskujete.

Zelo rad raziskujem kaj novega, nove kraje in s tem vedno pridejo tudi nove dogodivščine. V zadnjih letih sem bil največ po evropskih državah. Potujem na zelo 'študentski način'. Potovanja organiziram sam, saj želim doživeti vse. Na ta način najbolje izkusiš kulturo in imaš pristne stike z ljudmi ter doživiš lokalno življenje. Menim, da mi prav to daje največ. Za izlete v bližnji okolici uporabim lokalni prevoz, za poti v kakšne bolj oddaljene kraje, pa si izposodim motor ali avto. Zanima me vse. Od starodavnih stavb in ruševin, do sodobnega življenja in modernizacije.

pisker
Na Voglu

Želim si raziskati še Ameriko, Avstralijo, Afriko, Indijo in Tajsko. Moram pa poudariti, da se vsakič znova rad vrnem domov, saj mi je skoraj najlepše kampirati v Sloveniji. Predvsem na Gorenjskem, kjer je razgled na gore tisti, ki me zares prevzame. Rad odkrivam tudi lepe plaže, ki jih ni na zemljevidu ali pa splezam na kakšen hrib in občudujem razgled. Želim si jih doživeti čim več, v različnih državah.

Pravite, da ste na potovanjih pozorni tudi na to kakšne imajo vrečke za smeti in iz kakšnega materiala so …

Seveda vedno, ko sem na poti, pogledam tudi kakšne imajo vrečke za smeti, kako so v trgovinah založeni z vrečkami, kakšne vrste vrečk imajo. Verjetno je to že kar 'poklicna deformacija'.

pisker

V vsak hotel ali pisarno, kamor pridem na sestanke, so vrečke za odpadke tisto, kar najprej opazim. Razlika v kakovosti med posameznimi vrečkami je zelo velika. Že na prvi pogled lahko ocenim, kakšen odnos do vrečk in odpadkov imajo ljudje po svetu. Za naše vrečke je značilno, da so trpežne, dišeče, različnih barv. Smo v koraku s časom in razvili smo serijo vrečk za podpultne koše, ki so nižji in širši od ostalih.

V katerih državah po svetu je mogoče najti vaše vrečke?

Naše vrečke najdete po celem svetu. Petino proizvodnje namreč izvozimo. Za avstrijski trg izdelujemo luknjičaste vrečke za smeti. Zaradi kakovosti in široke ponudbe nam zaupajo še v 10-ih drugih državah. Naše vrečke najdete tudi v Avstraliji, Dubaju, Litvi, Italiji, Estoniji, Franciji, Grčiji, Izraelu, Veliki Britaniji, na Hrvaškem in v Avstriji. Zelo ponosni smo, da smo z reciklažnimi vrečkami, za katere smo morali pridobiti prav poseben certifikat, vstopili tudi na ameriški trg.

pisker
Rad raziskuje tudi Slovenijo

Kako vzpostavite stike s partnerji v tujih državah?

Veliko strank pridobimo s pomočjo sejmov. V zadnjih dveh letih sejmov v živo ni bilo, zdaj pa se znova vračajo. Tako smo se konec lanskega leta udeležili sejma Plast Eurasia v Istanbulu. Letos pa se veselimo, da bomo že trinajstič obiskali sejem PLMA (Private label fair) v Amsterdamu. Moram reči, da nas proizvajalci poznajo po kakovosti naših izdelkov. Smo eden večjih proizvajalcev vrečk za odpadke in vrečk za gospodinjstvo pri nas. Pod našo blagovno znamko trgu ponujamo več kot 1000 izdelkov. Poznani smo tudi po dišečih vrečkah za odpadke, biorazgradljivih vrečkah za organske ostanke, vrečkah za industrijo in ostalih izdelkih za dom ter gospodinjstvo. Naš izbor izdelkov nenehno bogatimo z novostmi, kot so: vrečke za pleničke, samostoječe vrečke za shranjevanje živil, vrečke z drsno zadrgo, vrečke za led, vrečke za kužke in vrečke s patentnim zapiranjem.

Smo tudi zakoniti zastopnik izdelkov za dom in gospodinjstvo za blagovne znamke Mellita, Swirl in Toppits. Tako imamo tudi vrečke za sesalnike, novost so vrečke za robotske sesalnike z izpraznitvenim košem Rob1 znamke Swirl. Za prijeten vonj prostorov pa imamo tudi deo perle in deo osvežilce za sesalce, ki se vstavijo neposredno v vrečko ali pa se posesajo.

Znani ste tudi tudi po biorazgradljivih vrečkah za biološke odpadke, ki so primerne tudi za kompost.

Z uporabo biorazgradljivih vrečk za odpadke skrbimo za bolj čisto okolje in ohranjanje narave. Izdelane so iz rastlinskega škroba in pod vplivom vlage in toplote sčasoma začnejo razpadati. Biorazgradljive vrečke za organske odpadke,  smo testirali na inštitutu v Avstriji in imajo certifikat o biorazgradljivosti TÜV AUSTRIA OK HOME COMPOST ter oznako OK COMPOST, saj so primerne za domače kompostiranje. So različnih velikosti in imajo tudi ročaje za lažje prenašanje do koša ali komposta.

pisker
S kolesom ob slovensko-italijanski meji

Smo družinsko podjetje in živimo z izdelki za dom in gospodinjstvo. Ideje pogosto dobimo doma, ko pripravljamo hrano in naletimo na izziv, kako kaj shraniti, kam dati malico, kako varno zapakirati in zamrzniti hrano. Sledimo pa tudi trendom po svetu in jih soustvarjamo. Bili smo tudi med prvimi, ki smo ponudili vrečke za shranjevanje mokrih dežnikov. Inovativnost je sinonim našega podjetja.