Skip to main content

German.Local.Culture. - Odkrijte raznovrstna nemška mesta

German.Local.Culture. - Odkrijte raznovrstna nemška mesta

Mesto Oranienbaum-Wörlitz © DZT / Julia Nimke
Mesto Oranienbaum-Wörlitz © DZT / Julia Nimke

 

V Nemčiji vas čakajo očarljiva mesteca z zgradbami vseh slogov in iz vseh zgodovinskih obdobij ter delavnice in ateljeji, v katerih Nemci ohranjajo tradicionalne obrti in jim dajejo sodoben pridih. Poleg svetovno znanih znamenitosti in Unescove kulturne dediščine pa se počitniška dežela Nemčija ponaša tudi s številnimi skritimi zakladi. V Nemčiji se hiše znamenite predalčne lesene gradnje srečajo z industrijsko kulturo, gradovi pa z arhitekturo šole Bauhaus. Privoščite si čudovit oddih v edinstvenih starih mestnih jedrih in uživajte v urbanem mestnem utripu, obiščite delavnice, v katerih tradicionalne obrti dobivajo svež zagon, spoznajte inovativne vinarje in poskusite regionalne specialitete v sodobni interpretaciji. Končno lahko spet obiščete tudi lokalne festivale ter se naužijete kulture in zabave. Potem pa si lahko odpočijete v eni od zelenih oaz, kjer je narava skrbno zaščitena. Naredite si mestni izlet po svojem okusu!

Oranienbaum-Wörlitz vila Hamilton v kraljevstvu vrtov Dessau Wörlitz © DZT / Julia Nimke
Oranienbaum-Wörlitz vila Hamilton v kraljevstvu vrtov Dessau Wörlitz © DZT / Julia Nimke

 

Taste. Domače dobrote - Odkrijte nove svetove okusov

Taste. Domače dobrote - Odkrijte nove svetove okusov
Taste. Domače dobrote - Odkrijte nove svetove okusov

 

Regionalne specialitete so najboljše tam, od koder izvirajo; najsi gre za morsko ploščo v Hamburgu, kumarično solato s koprom v Berlinu ali bele klobase weißwurst v Münchnu. Vsaka nemška regija ima svoje posebnosti, ki so tako raznovrstne kot pokrajine, iz katerih izvirajo. Enako velja za vina in piva, ki jih v enaki meri odlikujeta ljubezen do tradicije in želja po novem. Spoznajte inovativne mlade vinarje in pivovarje. Okusite kreacije izvrstnih kuharjev, ki ustvarjajo nove trende ali pa tradicionalnim receptom iz svoje domovine dajejo sodoben pridih. Uživajte v nemških svetovih okusov!

DZT
Holsteinische Schweiz: spomladanski piknik s šparglji, kruhom, šunko, solato in vinom © sh-tourismus.de MOCANOX / MOCANOX

 

Green. Razgibana in slikovita pokrajina - Raj na Zemlji od morja do gora 

Dagebühl: sprehod po Vadenskem morju © DZT / Julia Nimke
Dagebühl: sprehod po Vadenskem morju © DZT / Julia Nimke

 

Nemčija se ponaša z izjemno raznoliko naravo: ima dve morji – vsako z edinstveno obalo –, številne reke in jezera, ljubke doline in osupljiva gorovja. Narava v Nemčiji uživa posebno zaščito in se za prihodnje generacije ohranja v 16 narodnih parkih in na skoraj 9.000 zaščitenih območjih. Ta območja namreč ljudem predstavljajo neprecenljive oaze – kraje, na katerih se lahko nadihamo svežega zraka, najdemo notranji mir in si napolnimo baterije. Zato je nemški turizem usmerjen v trajnost. Poiščite navdih počitnice na podeželju, ki bodo prijazne do okolja ter blagodejne za vaše telo in duha.

Dagebüll, iskanje rakov živečih v Waddenskem morju © DZT / Julia Nimke
Dagebüll, iskanje rakov živečih v Waddenskem morju © DZT / Julia Nimke

 

Craft. Ročna obrt - Ko tradicionalna obrt postane umetnost

DZT
Essen: vodeni ogled po premogovniku Zeche Zollverein © DZT / Julia Nimke

 

Oznaka »made in Germany« uživa izjemen ugled, in to ne le v Nemčiji, temveč po vsem svetu. Je sinonim za dosledno visoko kakovost in zanesljivost. Pri tem pa odličnost nemške izdelave ne velja le za strojno proizvodnjo, temveč izhaja iz večstoletnih obrti. Pridružite se nam na obisku pri tradicionalnih pekih, avantgardnih modnih oblikovalcih in rudarjih, ki so povsem predani svoji obrti. Tam boste lahko na lastne oči videli, kako z veliko mero natančnosti, pozornosti do detajlov in poznavanja tradicije ročna obrt postane prava umetnost.

DZT
Weimar: ogled krecij oblikovalke © DZT / Julia Nimke

 

Flair. Edinstveni vtisi - Hrana za dušo in paša za čute

DZT
Potsdam: palača Orangerie-Schloss © DZT / Julia Nimke

 

Nemčija je izjemno raznovrstna. Vsako mesto, regija in pokrajina ima čisto svoje posebnosti ter ogromno zanimivosti in lepot, ki čakajo, da jih odkrijete. Pravi nemški duh lahko občutite v približno 25.000 gradovih in palačah, se ga naužijete v čudovitih starih mestih in skoraj lahko oprimete v zgodovinskih gledališčih in opernih hišah ter ob številnih znamenitostih svetovne dediščine. Najdragocenejše bisere pa boste najverjetneje našli prav tam, kjer bi jih najmanj pričakovali. V Nemčiji vas čaka ogromno prijetnih presenečenj, zaradi katerih se boste želeli vrniti spet in spet. Pridružite se nam na potovanju po Nemčiji stran od obleganih turističnih točk.

DZT
Potsdam: zapisovanje vtisov pred palačo Orangery v parku Sanssouci © DZT / Julia Nimke

 

Nemška turistična organizacija

DZT