Skip to main content

Občutite okuse Porenja in sodelujete v nagradni igri

Občutite okuse Porenja in sodelujete v nagradni igri

Čarobni kotički pokrajine ob Renu skrivajo mnoga presenečenja, romantično mesto Koblenz na sotočju Rena in Mozele pa ob vsakem obisku navduši z bogato kulinarično in trgovsko ponudbo ter živahnim dogajanjem, ki ga zaznamuje življenje ob eni največjih evropskih rek. 

gondola
Gondolska vzpenjača © Koblenz-Touristik/ Dominik Ketz    


Posebno doživetje nudi trdnjava Ehrenbreitstein, druga največja še ohranjena trdnjava v Evropi, kamor se povzpnete z vzpenjačo, in izkusite osupljiv pogled z višine 118 metrov nad Renom. Seveda ne smete izpustiti tudi sprehoda po romantično vijugastih ulicah zgodovinskega starega dela mesta, ki očarajo z bogato arhitekturno dediščino in neskončnimi priložnostmi za čudovite fotografije.  

bazen
Panoramski bazen © FÄHRHAUS Koblenz GmbH & Co./ Artur Lik  


Za vse tiste, ki bi romantično mestece na sotočju Rena in Mozele radi še bolje spoznali je hotel Hotel Fährhaus v Koblenzu prava izbira. Odlikujejo ga lokalne posebnosti in elegantna notranja oprema, poleg hitre internetne povezave goste pričakujejo gostoljubno vzdušje, regionalna vina in gurmanski vrhunci mednarodne kuhinje. Pika na i v wellness centru je panoramski bazen z umetnimi valovi in neverjetnim razgledom na Mozelo.

soba
Avla hotela © FÄHRHAUS Koblenz GmbH & Co./ Artur Lik


Mesto, v katerem se prepletata preteklost in sodobnost, zaznamujejo tudi odlična vina, značilna za pokrajino ob Renu. Tako ne preseneča, da v Koblenzu in okolici najdemo številne vinske kleti z dolgoletno tradicijo pridelave vrhunski vin.

Na idiličnem vznožju trdnjave Ehrenbreitstein - le nekaj minut stran od središča Koblenza se nahaja vinarstvu Göhlen, ki ponuja žlahtno kapljico v edinstvenem vzdušju in kjer je moč med pokušino vin podoživeli vino in naravo. Prijetne spomine na doživetja v renskem vinskem okolišu bodo v vas vzbudile različne vrste vin: rizling, rizvanec, bacchus, beli in modri pinot, portugalka, pa nemški sorti Huxelrebe in Ehrenbreitsteiner.

sodi
Vinarstvo Göhlen @ Johannes Bruchhof


Ali pa se sprehodite po vinogradih vinarstva Schwaab – od traktorskih poti do strmih teras na pobočju Marienberga pri Koblenzu. Na več postajah vam bodo postregli izbrana vina in vam z veseljem odgovorili na vprašanja, povezana z njimi, o uživanju vin na splošno in o hribu Marienberg. Prepustite se romantiki tradicionalnih hrastovih sodov v vinski kleti, spoznajte umetnost stiskanja grozdja in sodobne hrambe vin.

vino
Vinarstvo Schwaab © Vinarstvo Schwaab


K vinu pa sodi tudi dobra jedača, zato boste v Porenju našli vse od tipičnih nemških gostiln s tradicionalnimi jedmi do sodobne kulinarike izpod rok chefov, nagrajenih z Michelinovimi zvezdicami. V Koblenzu, pri znamenitem Nemškem vogalu (Deutsches Eck), kjer se srečata Ren in Mozela, je vrhunski kuhar Georg Gerhards ustvaril popolno shajališče za ljubiteljice in ljubitelje izvrstne hrane. V njegovi družinski restavraciji Gerhards Genussgesellschaft boste našli klasične jedi iz nemške in francoske kuhinje v sveži, sodobni interpretaciji. Vas že kaj srbijo brbončice?

gostilna
Restavracija Gerhards © Gerhards Genussgesellschaft /Artur Lik

 
Še več o raznoliki Nemčiji odkrijte v spletni aplikaciji Nemčija po domače, kjer lahko sodelujete tudi v nagradni igri, in se potegujete za veliki nagradni paket “okusi Porenja”, s katerim boste izkusili delček domačega življenja v tej zanimivi pokrajini na zahodu Nemčije.

Kliknite spodnjo povezavo, spoznajte tujcem manj znane skrivnosti Nemčije in z nekaj sreče osvojite bogat nagradni paket!

Nemčija po domače: Odkrijte okuse Porenja >
Nagrado podarja: Koblenz-Touristik GmbH v sodelovanju s partnerji

Kliknite spodnji gumb, spoznajte Nemčijo še na drugačen način in sodelujte v nagradni igri z bogatimi nagradami!

Želim spoznati Nemčijo po domače in sodelovati v nagradni igri >

Vsebino omogoča Nemška turistična organizacija

DZT