Skip to main content

Naj vas očara multikulturno Porurje - sodelujte v nagradni igri

Naj vas očara multikulturno Porurje - sodelujte v nagradni igri

Območje, ki sta ga nekoč zaznamovala premogovništvo in težka industrija, v zadnjih letih doživlja preobrazbo mest v sodobna, trajnostno usmerjena urbana okolja z edinstvenim pečatom, ki ga daje preplet starega in novega. Podobo krajev, katerih zgodovino je dolga leta krojilo izkoriščanje naravnih virov, danes oživljajo sodobne kavarne in bari, ustvarjalni ateljeji in oblikovalske delavnice. Če kdo, potem se Porurci zavedajo, kako pomemben je prehod na zeleni razvoj. Zato si ob opuščanju premogovništva in težke industrije prizadevajo za ustvarjanje novih vsebin in priložnosti na nekoč delavskih območjih, pri čemer so med vodilnimi v Nemčiji, ko gre za upcycling – predelavo in ponovno uporabo starih predmetov.

© DZT
Zajtrk v hotelu © the niu Cobbles                                                                                    

Zanimivosti Porurja, kot so zapuščene železniške proge in kanalske poti, je najbolje raziskovati s kolesom – brez zastojev in stran od prometa. Nekatere zanimivosti pa lahko odkrijete že zdaj, in sicer s spletno aplikacijo Nemčija po domače.

Pridružite se Juliani, Tobiasu, Marii, Svenu, Nancy in drugim domačinom na virtualnem popotovanju po Nemčiji ter sodelujte v nagradni igri, v kateri lahko osvojite 2 nočitvi za dve osebi v hotelu The niu Cobbles. Ali ste vedeli, da so v petdesetih letih prejšnjega stoletja kot opozorilne sisteme za CO2 v rudnikih uporabljali kanarčke? The niu Cobbles krasijo živalske glave Björna Holzwega v njegovem edinstvenem urbanem slogu z mnogokotniki. Gre za risbe divjih živali, ki – ujete v geometrijske mreže – pritegnejo marsikateri očaran pogled. Tudi sicer so protagonisti v umetnikovih delih povečini divje živali. The niu Cobbles je posrečen preplet porurske romantike in urbanega časa - zeitgeista, ki na enem mestu združuje multikulturno identiteto metropole Porurja. Oblikovalski koncept pripoveduje zgodbo Essna in daje vznemirljiv vpogled v njegovo zgodovino.

Nemčija po domače: Naj vas očara multikulturno Porurje >

Nagrado podarjata: Ruhr Tourismus GmbH in The niu Cobbles

To in še mnogo drugih zanimivih – manj znanih – dejstev o Nemčiji vam razkriva spletna aplikacija Nemčija po domače, ki vam v spremstvu domačinov predstavlja bogato zgodovino, naravo, kulinariko, kulturo in način življenja tamkajšnjih ljudi.

Kliknite spodnji gumb, spoznajte Nemčijo še na drugačen način in sodelujte v nagradni igri z bogatimi nagradami!

Želim spoznati Nemčijo po domače in sodelovati v nagradni igri >


Vsebino omogoča Nemška turistična organizacija

DZT