Skip to main content

Spoznajte Bavarsko še na drugačen način in sodelujete v nagradni igri

Spoznajte Bavarsko še na drugačen način in sodelujete v nagradni igri

Najbolj gorata nemška dežela je tista, ki jo doživimo kot prvo, ko se z avtomobilom odpravimo iz Slovenije proti severu. Bavarske gore z najvišjim vrhom Zugspitze, v bližino katerega vas pripelje zobata železnica, so le eden od razlogov za obisk.

DZT
Pogled na Zugspitze © Pixabay                                                      

Poleg narave Bavarska navduši tudi s svojo bogato kulturno in tehnično dediščino ter številnimi dvorci in gradovi. Vsaj na fotografijah ste zagotovo že videli svetovno znani grad Neuschwainstein, med vožnjo po avtocesti mimo Kimskega jezera pa ste v daljavi morda uzrli delček dvorca kralja Ludvika II, ki je menda želel ustvariti pomanjšano kopijo slavne francoske kraljeve rezidence v Versaillesu. 

DZT
Bamberg, nova rezidenca in vrt »Rose Garden« © Bayerische Schlösserverwaltung, www.schloesser.bayern.de

To pa nista edini znamenitosti, za kateri se vam splača zaviti z avtoceste. Tukaj so še grad Burghausen na meji z Avstrijo, kjer lahko podoživite obdobje srednjega veka, v dvorcu Nymphenburg v Münchnu pa boste spoznali posebnosti življenja na bavarskem dvoru. Vrhunec v pisani vrsti dvorcev in gradov predstavljajo kraljeve palače Ludvika II. Bavarskega ter Unescova kulturna dediščina v Würzburgu, Bayreuthu in Bambergu. Na svoj račun pa ne bodo prišli le ljubitelji kulture, temveč tudi vsi, ki imajo radi vrtove in parke, ter vsi, ki iščejo zelene oaze za nabiranje nove energije – v več kot 30 parkih in dvornih vrtovih bo gotovo dovolj priložnosti za oddih. V parkih pride do izraza celotna zgodovina Bavarske. Oglejte si rokokojski dvorni park Veitshöchheim, renesančni dvorni park v Münchnu ali pa baročnega pri dvorcu Linderhof.

lindner
Dvorec Linderhof © Bayerische Schlösserverwaltung, www.schloesser.bayern.de/ Veronika Freudling                      

Ko si zaželite počitka, vam za to ne bo treba daleč. Na Bavarskem je več kot 30 parkov in dvornih vrtov, kjer si boste – morda po obisku muzeja FC Bayern in nogometnega stadiona Allianz Arena – zlahka napolnili baterije. Obiskovalcem muzeja FC Bayern se bo srčni utrip pospešil ob modelih vseh trenutnih igralcev v naravni velikosti, zraven katerih se lahko fotografirate, dresih iz skoraj vsake sezone in osebnih mejnikih legendarnih nogometašev. Kot posebno poslastico si lahko nogometni navdušenci ogledate tudi izvirne replike vseh dosedanjih pokalov v kronološkem vrstnem redu. Doživite Allianz Areno z vidika poklicnega nogometaša in se sprehodite skozi tunel za igralce ter spoznajte vznemirljive podrobnosti o tej edinstveni zgradbi.

stadion
Pogled na nogometni stadion ob sonönem zahodu © Allianz Arena    

 

Dežela na jugu Nemčije je od Slovenije oddaljena le dobre tri ure vožnje z avtomobilom, zato je kot nalašč za jesenski vikend pobeg. A četudi se boste tja odpeljali po cesti, se ob obisku Münchna zapeljite in ali poletite še s tamkajšnjega letališča, ki je bilo lani že štirinajstič razglašeno za najboljše letališče v Evropi. Ali ste vedeli, da je na letališču prodanih 590.000 belih klobas (weißwurst) ali pa povezujejo 254 destinacij in 75 držav sveta?

muzej
Muzej FCBayern, ogled pokalov @ FC Bayern Museum

 

Airport City se ponaša s kar 60 restavracijami, bari in kavarnami, svojo pivovarno in več kot 150 trgovinami, ki pričarajo nepozabno doživetje. Iz samega mesta se boste do münchenskega letališča najlažje in najhitreje pripeljali z železniško povezavo S-Bahn.

nakup
Nakupovanje © Flughafen München GmbH/ Yorck Dertinger

 

Ko pa je »Čas za počitek«, pa se v v bližini Angleškega vrta (Englischer Garten) v znameniti münchenski četrti Arabellapark nahaja sodoben vrhunski hotel s tremi zvezdicami in 220 sobami. Hotel v srednjem cenovnem razredu izžareva eleganten življenjski slog ter pod eno streho združuje sodoben ambient in regionalno obarvane oblikovalske elemente. Tako poslovni potniki kakor tudi mestni turisti bodo v sobah, opremljenih v alpskem slogu in z brezstičnimi digitalnimi rešitvami, našli svoj drugi dom. Ob raznoliki in zdravi ponudbi bodo zadovoljni še najbolj izbirčni!

kulinarika
Kulinarično razvajanje na letališču ©© Flughafen München/ Aesthetika

 

Obiščite spletno aplikacijo Nemčija po domače in spoznajte še druge naravne, kulturne in zgodovinske bisere Nemčije. Če boste izpolnili kupon za sodelovanje v nagradni igri, lahko z malce sreče osvojite nagradni paket, ki vam med drugim prinaša 2 nočitvi za 2 osebi v vrhunskem hotelu Arabellapark München, nakupovalni darilni bon, vstopnice za ogled gradov in dvorcev ter vstopnice za ogled muzeja FC Bayern in nogometnega stadiona Allianz Arena.

hotel
Hotel Arabellapark München © Best Western Hotel Arabellapark München    

 

Kliknite, spoznajte Nemčijo in osvojite nagrado!
Nemčija po domače: Odkrijte Bavarsko >

Nagrade podarjajo: Best Western, Munich Airport, Bayersiche Verwaltung der staatlichen Schlösser, Gärten und Seen ter FC Bayern Museum in Arena Touren

To in še mnogo drugih zanimivih – manj znanih – dejstev o Nemčiji vam razkriva spletna aplikacija Nemčija po domače, ki vam v spremstvu domačinov predstavlja bogato zgodovino, naravo, kulinariko, kulturo in način življenja tamkajšnjih ljudi.

Kliknite spodnji gumb, spoznajte Nemčijo še na drugačen način in sodelujte v nagradni igri z bogatimi nagradami!

Želim spoznati Nemčijo po domače in sodelovati v nagradni igri >

Vsebino omogoča Nemška turistična organizacija

DZT