Skip to main content

Turčija: Digitalni formular in cepljenje turističnih delavcev

Turčija: Digitalni formular in cepljenje turističnih delavcev

Potniki, ki nameravajo v Turčijo, se morajo v roku 72 ur pred potovanjem digitalno prijaviti. Spletni formular je na voljo na strani turškega zdravstvenega ministrstva na spletnem naslovu: https://register.health.gov.tr/. Odgovoriti je treba na enaka vprašanja, kot jih je bilo treba doslej zaradi koronavirusa izpolniti ob pristanku na papirnem formularju. Posredovati je treba osebne in kontaktne podatke, na podlagi katerih prosilec prejme osebno HES-kodo. Podatke potrebujejo za sledenje, če je bil potnik v stiku z okuženo osebo. Doslej so HES-kodo zahtevali le za potovanja z letali in avtobusi znotraj Turčije.

Kodo HES je mogoče predložiti v digitalni obliki na pametnem telefonu ali jo natisniti in jo predložiti na letališču pred poletom.

Za vstop v Turčijo je treba opraviti tudi PCR-test, negativni izvid pa ne sme biti starejši od 72 ur. Turška vlada je začela tudi cepiti zaposlene v turizmu. Cepili bodo osebje v hotelih, zaposlene pri podjetjih za prevoze in tiste v turističnih restavracijah.

Preberi več

Deli objavo