Horizont #32 - OKTOBER 2004


Uvodnik

Topli kraji za mrzle dni

Glede na to, da je slovenske vršace pobelil prvi sneg predstavljamo novosti v večjih slovenskih smučarskih centrih pred zimo in objavljamo nekatere cene smučarskih vozovnic. Če se radi odpravite na krajše izlete vas vabimo v Babičev mlin na Muri, Kobariški muzej in v podzemno jamo Pivko. V naslovnem intervjuju se s slovensko »ribico« ultramaratonskim plavalcem Martinom Strelom pogovarjamo o njegovih največjih podvigih, ki so ga z zlatimi črkami zapisali v Guinnesovo knjigo rekordov in o prihodnjih plavalnih načrtih.

Za vse, ki ste pogosto na poti pišemo o ponudbi plačilnih kartic, o stroških in o prednostih njihove uporabe, predvsem pa ugotavljamo, da »plastični« denar že dolgo ni več le plačilno sredstvo, saj mu izdajatelji nenehno dodajajo nove vsebine in uporabnosti.

Če vas pred koncem leta »zdeluje« stres in zmanjšanje odpornosti, preglejte ponudbo managerskih pregledov, ki pa so seveda dobrodošli za vse, ki želite »preveriti« zdravstveno stanje svojega organizma. Med evropskimi destinacijami vam tokrat ponujamo »zlato« Prago, ki je privlačna tudi v jeseni in zimi, ko zahajajoče sonce obsije strehe hiš na petih hribih okoli ltave.

Z Mojco Mavec pa smo se potepali po Islandiji med številnimi vročimi vrelci, slapovi, fjordi in nevidnimi ljudstvi… V prihajajočih mrzlih dneh bo marsikdo pobegnil v tople kraje. Z nami lahko tokrat potujete na Mavricius, kjer živijo potomci Evropejcev, Afričanov, Indijcev in Kitajcev. Govorijo kreolsko, francosko, angleško, kitajsko in še šest različnih indijskih jezikov. V vsej svoji raznolikosti pa so tamkajšnji prebivalci zelo odprti, veseli in prisrčni ljudje, ki imajo radi tujce.

Z Andrejo Jernejčič pa lahko odpotujete v Ekvador h gostoljubnim Indijancem, kjer življenje teče v neverjetno umirjenem in odmaknjenem ritmu, brez kakršnegakoli hitenja in brez elektrike ter modernih tehničnih naprav. Od toplih krajev vas vabimo še v Dolino kraljev v Egipt, v neprehodno džunglo otočja Andaman v Indiji, v Cancun, v Puerto Plato in na Bali.

Silverka Lesjak Klapš

  Vsebina

  Kolumni         

  Literarni info - Grčija  

  Tuje novice   
  Festivali        

  Letalske novice       

  Po Sloveniji: Kobilarna Lipica    

  Novice iz term                 

  Priprave na jesensko jadranje  

  Hoteli po svetu: Las Ventanas al Paraiso  

  Evropska mesta: Berlin      

  Destinacije: Zelenortski otoki na zahodni obali Afrike 

  Sejmi: Navtična Izola          

  Na liniji          

  Photokina 2004   

  Avtomobilizem      

  Nasveti: Skupinsko potovanje s svojim vozilom 

  Dosje turističnih agencij     

  Skrivnostno podzemlje otoka Borneo 

  Jože Mušič: Z Melody okoli sveta in po Rdečem morju 

  Denar: Sklepanje turistični zavarovanj po internetu 

  Hoteli po Sloveniji: Hotel Mons - hotel na griču    

  Andorra - deželica superlativov sredi Pirenejev      
   

  Fidži - biseri v južnem Pacifiku

  Katar - dežela s pustolovsko preteklostjo      

  Jesenka ruta med Kornati in Šibenikom      

Naročilo revije Horizont

Letna naročnina znaša 35,25 EUR. Naročnino lahko tudi podarite.

Naročilo revije