Horizont #158 - APRIL 2015


Uvodnik

»V naši družbi je bilo tudi nekaj ljubiteljev ribolova. Že pred prihodom smo najeli manjšo barko s posadko. Odločitev se je izkazala kot zelo dobra, saj so nam bili na ta način dosegljivi mnogi otoki v domačem in sosednjem atolu. Barka z imenom Alpha Royale je dolga 15 metrov, posadko pa so sestavljali krmar, vodič in še dva pomočnika. Naš vodič Abdul, silno prijazen možakar je skrbel za hrano in pijačo na barki pa tudi sicer nam je bil na voljo ves čas obiska na otoku Nilandhoo. Abdul je velik poznavalec morja ter ribolova, povrhu pa še tekoče govori angleško.Na barki je bila vsa oprema za ribolov in potapljanje, kar smo izdatno izkoristili.« Danilo Bižal, Nilandhoo, Maldivi (stran 56)

Iz Maribora v London …

Pa smo jo dočakali, prvo redno letalsko linijo po dolgih letih z mariborskega Letališča Edvarda Rusjana, v največjo evropsko prestolnico London, in to trikrat na teden. Prvega junija zvečer ob 18.20 bo poletelo prvo letalo Adrie Airways, ki napoveduje najnižjo ceno za povratni let vključno s taksami in prtljago 69 evrov.

Nedavna lastniška menjava z vstopom Delavske hranilnice je nagradila napore ekipe na popolnoma prenovljenem letališču. To leži tik ob avtocestnem križanjuu poti iz Zagreba, Ljubljane, Gradca in Murske Sobote. Za dolgoročnejši zagon letališča bo treba podaljšati letališko stezo, za kar si v boju z birokratskimi mlini prizadevajo že sedem let.

Ni več veliko časa, da gostinci hotelirji in tisti, ki bi morali storiti vse za privabljanje tujih gostov in imajo za to tudi davkoplačevalski denar, staknejo glave in storijo vse, da ta linija ne samo preživi prvo poletje, ampak da bo porok za uvajanje novih. Turistično gospodarstvo regije pa ne bo imelo več izgovora, da težko privablja goste iz Evrope, ker nimamo redne letalske povezave z Evropo in svetom. Urno se bodo morale na novo priložnost odzvati tudi turistične agencije, ki v bitki s spletnimi ponudniki letalskih vozovnic in potovanj še naprej izgubljajo stranke. Cenovno privlačni paketi za nekajdnevni skok v London tako rekoč iz domačega naslanjača bi lahko bili letošnja uspešnica, saj mnogo predvsem mladih sanjari o poti v London, z njimi pa bodo šli tudi njihovi starši.

Do takrat vas z revijo za turizem in potovanja Horizont popeljemo skozi ponudbo letošnje največje evropske turistične borze ITB v Berlinu, z nostalgičnimi vlaki po Veliki Britaniji, na Madeiro, Maldive in še kam.

Silverka Lesjak Klapš

  Vsebina

  Čarobni, turkizni in tropski otoki Bahamov

  Nemčija – ITB Berlin 2015  

  Velika Britanija - Nostalgični vlaki  

  Madeira Otok lesa, cvetlic in sadja        

  Maldivi Med domačini na otočkih

  Svetovna mesta: Bangkok – mesto angelov   

  Izleti po Sloveniji: V Tržič "po čevlje"

  Denar: S kuponi in popusti ceneje na dopust         

  Nasveti:Šibek evro in dražje počitnice 

   Kolumna         

  Z vlakom na poti                

  Križarjenja    

  Tuje novice    

  Slovenija: Domače in turistične novice 

  Hoteli po svetu           

  Od tod in tam

  Hrvaške turistične novičke    

  Avstrijske turistične novičke

  Nemške turistične novičke    

  Varni na poti  

  Zdravi na poti 

  Avtomobilske novice 

  Na liniji:  Fotoaparati, mobilni telefoni in navigacijske naprave        

  Bralci bralcem Horizonta … 

  Foto natečaj 2015      

  Dosje turističnih agencij

Vsebina za prikaz na naslovki
 • Velika Britanija – z nostalgičnimi vlaki
 • Madeira – Otok lesa, cvetlic in sadja 
 • Bangkok – mesto angelov 
 • Maldivi – Med domačini na otočkih 
 • Bahami - čarobni, turkizni in tropski  
 • ITB Berlin 2015 – svet v malem 
 • V Tržič »po čevlje« 
 • S kuponi in popusti ceneje na dopust 
 • Hrvaške turistične novosti
 • Hoteli po svetu
 • Križarjenja
 • Letalske novice
 • Z vlakom na poti
 • Šibek evro in dražje počitnice

Naročilo revije Horizont

Letna naročnina znaša 35,25 EUR. Naročnino lahko tudi podarite.

Naročilo revije