Skip to main content

Doživite kulturni utrip Berlina in sodelujte v nagradni igri

Doživite kulturni utrip Berlina in sodelujte v nagradni igri

Doživite kulturni utrip Berlina

V svetovljanskem Berlinu človek zlahka pozabi na čas. Številne kavarne, bogato umetniško dogajanje ter atmosfera odprtosti in sprejemanja krojijo utrip mesta, ki ga je nekoč zaznamovala delitev na vzhodni in zahodni del. Danes je največje nemško mesto neformalna evropska prestolnica ustvarjalnosti mladih, kjer lahko vsakdo najde svoj prostor pod Soncem.

Friedrichstadt-Palast je najbolj obiskan prireditveni prostor v Berlinu, o katerem v časniku New York Times pišejo, da si ga je obvezno treba ogledati. Palača je v edinstvena svetovnem merilu zaradi programa in dimenzij. Ponaša se z več kot 100 umetnicami in umetniki ter z največjim gledališkim odrom na svetu. Tako je prizorišče največjih svetovnih spektaklov. Ste za veliko predstavo in velika čustva? Odgovor je predstava ARISE! Ljubezen je močnejša od časa. ARISE bo sprožila vihar čustev, ki vam bo s svojimi mogočnimi in veličastnimi podobami segel do srca. Ganljiva in navdušujoča; polna upanja, sreče in veselja.

palača
Palača v Berlinu © Bernd Brundert                               

Za ljubitelje nakupovanja in urbanih doživetij je obvezen obisk nakupovalne ulice Kurfürstendamm, kjer boste v vsej polnosti občutili za Berlin tako zelo značilen preplet nekdanjosti, sodobne avantgarde in sproščenosti. Tam se nahaja tudi hotel Teaser Dorint, ki navdušuje z edinstveno arhitekturo ter veličastnimi umetninami slovitih imen, kot so Markus Lüpertz, Junior Toscanelli in Julia Kampmann.

aurora
Aurora © Frida Arvidsson

Pisano mavrico vsega, kar obiskovalcu nudi Berlin, je težko opisati z besedami. Koliko raznolikih značajev združuje to mesto, vedo povedati popotniki, ki se vračajo vsako leto, a vsakokrat odkrijejo in občutijo nekaj novega. 

Dorint
Hotel Dorint Kurfürstendamm Berlin © Hotel Dorint , Kurfürstendamm Berlin        

Vsaj delček tega lahko zdaj izkusite tudi sami v spletni aplikaciji Nemčija po domače, kjer ne pozabite izpolniti kupona in sodelovati v nagradni igri. Morda se bo ravno vam nasmehnila sreča v žrebu za 2 nočitvi za dve osebi z zajtrkom v hotelu Teaser Dorint, dve vstopnici za predstavo ARISE Grand Show v Friedrichstadt-Palast Berlin ter kartici ugodnosti BerlinWelcomeCard.

Kliknite spodnjo povezavo in tudi sami občutite, zakaj Berlin popotnikom za vedno ostane v srcu.
Nemčija po domače: Doživite kulturni utrip Berlina >

Nagrade podarjajo: visitBerlin, Friedrichstadt-Palast Berlin

To in še mnogo drugih zanimivih – manj znanih – dejstev o Nemčiji vam razkriva spletna aplikacija Nemčija po domače, ki vam v spremstvu domačinov predstavlja bogato zgodovino, naravo, kulinariko, kulturo in način življenja tamkajšnjih ljudi.

Kliknite spodnji gumb, spoznajte Nemčijo še na drugačen način in sodelujte v nagradni igri z bogatimi nagradami!

Želim spoznati Nemčijo po domače in sodelovati v nagradni igri >


Vsebino omogoča Nemška turistična organizacija

DZT