Skip to main content

Podajte se v črni gozd - spoznaj Nemčijo in sodeluj v nagradni igri

Podajte se v črni gozd - spoznaj Nemčijo in sodeluj v nagradni igri

Zadihajte s polnimi pljuči, občutite jutranjo roso in prisluhnite zvokom gozdov. Doživetja v naravi so zagotovo tisto, zaradi česar je Schwarzwald tako edinstven. A tudi ko si boste zaželeli spoznavanja zgodovine, kulture in okusne kulinarike, vam ne bo treba drugam. Pokrajina s svojo bogato zgodovino obmejnega območja, kjer so se križale poti različnih ljudstev, je bila dom številnih umetnikov, ki so navdih črpali v ruralnem življenju, ter rokodelcev, ki so izkoriščali največje naravno bogastvo, les. 

Baden-Württemberg, torta črni gozdiček © DZT/ Leungmo
Baden-Württemberg, torta črni gozdiček © DZT/ Leungmo    


Ko govorimo o Schwarzwaldu seveda ne moremo mimo kulinarike. Območje si brez težav zasluži naziv kulinarične destinacije, saj lahko tam naštejemo kar 17 restavracij z Michelinovimi zvezdicami. Češnja na slavni schwarzwaldski torti je le še pika na i razvajanju brbončic s tradicionalnimi ali sodobnimi jedmi, značilnimi za to nemško pokrajino.

Wolfach, Waltraud Kech šivilja klobukov Bollenhut © Schwarzwald
Wolfach, Waltraud Kech šivilja klobukov Bollenhut © Schwarzwald


Schwarzwald je čudovit v vseh letnih časih, najlepši pa jeseni in spomladi. Začnite ga odkrivati s spletno aplikacijo Nemčija po domače, ko vas bo navdušil, pa nadaljujte med njegovimi mogočnimi drevesi, kjer se vijejo številne pohodniške in kolesarske poti. In ne pozabite sodelovati v nagradni igri, kjer vas čakata kartica ugodnosti SchwarzwaldCard ter paket s sestavinami za pripravo schwarzwaldske torte. Vse, kar morate storiti je, da kliknete na spodnjo povezavo.

Nemčija po domače: Podajte se v črni gozd
To in še mnogo drugih zanimivih – manj znanih – dejstev o Nemčiji vam razkriva spletna aplikacija Nemčija po domače, ki vam v spremstvu domačinov predstavlja bogato zgodovino, naravo, kulinariko, kulturo in način življenja tamkajšnjih ljudi.

Kliknite spodnji gumb, spoznajte Nemčijo še na drugačen način in sodelujte v nagradni igri z bogatimi nagradami!

Želim spoznati Nemčijo po domače in sodelovati v nagradni igri >

DZT