Skip to main content

Šmarjeta s cvičkovo fontano

Šmarjeta s cvičkovo fontano

V Šmarjeti, v občini Šmarješke Toplice, so konec avgusta odprli cvičkovo fontano, s katero si dolenjska občina obeta krepitev prepoznavnosti in obogatitev turistične ponudbe. Prav tako bodo s fontano podprli tudi domače vinogradništvo in vinarstvo ter promovirali cviček.

Cvičkova fontana deluje po zgledu priljubljene fontane piva v Žalcu. Opremljena je s štirimi avtomatiziranimi vinskimi pipami, gost pa si lahko s čipiranim kozarcem poleg cvička natoči še tri posamezne odmerke vina, pridelanega iz treh vrst grozdja oziroma sestavin 'dolenjskega vinskega posebneža'.

Postopek bo računalniško voden, gost pa bo zapitek poravnal z nakupom degustacijskega kozarca. Fontana deluje vsak dan med 10. in 20. uro, poleg nje so uredili tudi informacijsko-promocijsko središče z različnimi domačimi izdelki, med katerimi je mlinarjev kruhek, ki ga prispeva Mlin Košak iz bližnje Družinske vasi. Ta družinski mlin je v lasti družine Košak več kot 200 let, medtem ko naj bi bil sam mlin še nekaj stoletij starejši.

Preberi več

Deli objavo