Skip to main content
Nova številka revije Horizont
REVIJA HORIZONT #229
H 229
Grški otoki – 'Vse kar želiš je Grčija'
Sejšeli - Edinstveni biseri v Indijskem oceanu
Surinam - Košček Afrike v Južni Ameriki
Turčija - Turška riviera - sinonim za počitnice
ITB Now: Turizem bo okreval
Po Kamniško-Savinjskih Alpah
 
Nova številka revije Horizont
ODKRIVAJMO SVET
PROMOCIJSKI PAKET
HORIZONT
Promocijski paket
Horizont paket 12
5,99 EUR
 
Naročilo revije HORIZONT
NAROČILO REVIJE HORIZONT
Letna naročnina 35,25 EUR
NAROČNINO LAHKO TUDI PODARITE
 
Revija Horizont 218
Revija Horizont 219
Revija Horizont 220-121
Podarite naročnino
Naročilo revije HORIZONT
BREZPLAČNI OGLEDNI IZVOD REVIJE HORIZONT (PDF)
 
Brezplačni ogledni izvod revije Horizont
Horizont #229 - APRIL

Horizont #229 - APRIL

»Osvežilne pijače, prigrizke, sveče, zdravila, to vidi vodič Simon, ki nas spremlja skozi deževni gozd. »Nekakšen nakupovalni center narave, za katerega ne potrebuješ kreditne kartice, le znanje preteklih generacij. Kako dobro, da nam pomaga domačin! To je njegov razširjeni vrt. Živi v sosednji vasi in je potomec pobeglih sužnjev, ki so se pred plantažnimi mogotci v 18. stoletju skrivali v gozdovih Surinama. Njihovi potomci še danes živijo tam. Še vedno se jih drži ime Maroni, kar je izpeljanka iz španščine za pobeglo živino - cimmaron. Nizozemski kolonialni gospodje so jih imenovali 'džungelski glodavci'.«
Surinam, Južna Amerika

 

TURISTIČNI NESMISLI

Po tem, ko vlada že več kot leto dni skozi prizmo pandemije novega koronavirusa v nekaterih regijah ne dovoli odprtja vsaj teras gostinskih lokalov in hotelov, je stanje v slovenskem hotelirstvu porazno. To se po besedah hotelirjev skoraj 100-odstotno preživlja le s pomočjo državnih pomoči in klecnili bodo, ko jih enkrat ne bo več. Nekateri pa so za vedno zaprli vrata in jih bodo odprli, le če jih bo kdo poceni kupil iz stečajne mase.
Tudi to, da so gostinci in hotelirji izvedeli, da bi lahko ves čas poslovali s pravnimi osebami in poslovneži, šele ko so gospodarskega ministra Zdravka Počivalška zasačili s kozarcem vode v roki in sendviči pri sosednji mizi, je škandal, ki kaže na stihijsko sprejemanje in spreminjanje ukrepov po meri nekaterih.
Kljub velikonočnem popolnem zaprtju bi morali počasi odpreti terase in vrtove, kjer bi bilo mogoče veliko bolj nadzorovano upoštevati epidemiološke in zdravstvene predpise, kot pa na 'prtljažnih točilnih pultih' na bencinskih servisih ali okoli trgovin, kjer je mogoče poleg hrane legalno kupiti tudi brezalkoholne in alkoholne pijače.
Z revijo HORIZONT vas tokrat vabimo na izlet po Kamniško-Savinjskih Alpah. Objavljamo napovedi in ukrepe držav z letošnje sicer spletne berlinske turistične borze ITB 2021. Grčija letos vabi na manjše otoke, na katerih so že cepili tamkajšnje prebivalstvo in kjer je tudi sicer manj okužb. Prebuja se Turška riviera, tudi s čarterskimi leti iz bližnjih letališč. S cepljenjem so pohiteli tudi na Sejšelih, kjer odpirajo hotele, letalske družbe pa povečujejo število letov na ta otok v Indijskem oceanu. Obiskali smo tudi Surinam, košček Afrike v Južni Ameriki.

Silverka Lesjak Klapš 

 

 

Grški otoki – 'Vse kar želiš je Grčija' 
Sejšeli - Edinstveni biseri v Indijskem oceanu
Surinam - Košček Afrike v Južni Ameriki
Turčija - Turška riviera - sinonim za počitnice
ITB Now: Turizem bo okreval
Po Kamniško-Savinjskih Alpah

 

Več ‌ 

Promocijski paket 12

PROMOCIJSKI PAKET:
3 revije za le 5,99 EUR

Na naslovu urednistvo@revijahorizont.com lahko naročite promocijski paket treh št. revije HORIZONT. Cena znaša le 5,99 evra in že vključuje poštnino. Pripišite vaše podatke in geslo: PROMOCIJSKI PAKET 12

Več ‌ 

Arhiv preteklih številk revije Horizont

Vas še posebej zanima katera izmed držav?
Zanimive reportaže najdete tudi v arhivskih izdajah revije HORIZONT.

Brezplačni ogledni izvod revije Horizont

Brezplačni ogledni izvod revije Horizont

Če želite prejeti brezplačni izvod revije Horizont nam pišite na naš e-naslov, pripišite vaše ime in poslali vam bomo povezavo do brezplačnega oglednega izvoda! (brezplačni izvod lahko naročite le enkrat)
Več ‌ 

Revija Horizont: Cene šestdnevnih vozovnic v Alpah

Članki

lanki - revija Horizont

Velika noč v Nemčiji

Revija Horizont

Velika noč je v Nemčiji pomemben družinski praznik. Otroci takrat iščejo velikonočne pirhe, družine skupaj hodijo na sprehode, na velikonočno nedeljo pa si privoščijo obilen zajtrk s sorodniki. Od kod pa pravzaprav izvirajo nemški velikonočni običaji in katere nenavadne in edinstvene velikonočne običaje lahko najdemo v različnih nemških regijah?
Preberi več
lanki - revija Horizont

Španija Tenerife: Prvo zavarovano območje za kite v Evropi

Revija Horizont

Prvo zavarovano območje za kite v Evropi Kanarski otok Tenerife se je že pred leti zapisal varovanju okolja in za to prejel kar nekaj različnih odlikovanj. Med drugim se lahko pohvalijo z Unescovo svetovno dediščino, 43 zavarovanimi naravnimi območji, ki zajemajo skoraj polovico otoka, in trajnostnimi turističnimi ponudbami ter nastanitvami, ki imajo certifikat, da so okolju prijazne. Pred kratkim pa so naredili še en pomemben korak in uvedli certificirano zavarovano območje za kite v Evropi.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Novice

Križarke predelujejo v staro železo

Pandemija je panogo križarjenj pahnila v veliko krizo in plačilno nesposobnost je razglasilo že nekaj ladjarskih družb. Na zahodni turški obali v Aliagi pa veliko križark, ki so nekoč prepeljale na tisoče potnikov, nastopi svojo zadnjo pot.

Preberi več

Deli objavo

V Savudriji nastaja novo luksuzno turistično naselje

Po poročanju hrvaških medijev v Savudriji, v bližini hotela Kempinski in igrišča za golf, nastaja okoli 80 milijonov vredno novo turistično letovišče Petram, gradnjo katerega so začeli oktobra letos. Investitor projekta je podjetje Čista voda projekt iz Savudrije.

Preberi več

Deli objavo