Horizont #39 - MAJ 2005


Uvodnik

"Pomembna je želja in volja, denar je vselej mogoče zbrati. Potovanje v nove in nepoznane kraje je vselej tudi stresno. Poseben čar je, da nečesa ne poznamo in moramo prebroditi veliko ovir pri odkrivanju novih dežel in ljudi. Kjerkoli sva bila, sva na koncu rekla, da bi se tja še vrnila. Nekje naju bolj prevzame narava, drugje ljudje ali kultura. Najbolj pestra in nenavadna je Kitajska. Zelo sva uživala tudi v latinsko-ameriškem vzdušju Kube in še posebno v raziskovanju neverjetno lepega Madagaskarja ..."
Plezalski par Tanja in Andrej Grmovšek

Premagajte spomladansko utrujenost

Pestro vsebino majske številke revije Horizont boste dobili v roke po prvomajskih praznikih, ki ste jih upajmo da izkoristili s krajšimi ali daljšimi potovanji ter izleti po Sloveniji ali tujini. 
Tisti, ki ste se vrnili s počitnic ali popotovanj ste verjetno že premagali spomladansko utrujenost, ki nas je z dvigovanjem temperatur in moči sončnih žarkov vedno bolj obremenjevala.
Slovenske terme odpirajo tudi vrata zunanjih bazenov in kopališč, zato smo se pri nekaterih pozanimali kaj ponujajo v letošnji sezoni. Bili smo tudi na otvoritvi največjega vodnega mesta v Sloveniji - Atlantis v ljubljanskem BTC-ju, ki je prebivalcem naše prestolnice končno omogočil dostojno »kopanje«, verjamem, pa da bodo vanj zavili tudi turisti.
Za tiste, ki se niste mogli podati na pot vas s pomočjo sodelavcev, ki so bili na Hrvaškem, v Španiji, Maroku, Mavritiusu, v Indiji, Zambiji na Nizozemskih Antilih in celo na Tongi,  vabimo na pot njihovih izkušenj in spoznanj, seveda tudi s pomočjo fotografij, ki so jih iz daljnih krajev prinesli seboj.
Za vas smo obiskali hotel Royal Mirage v Dubaju, na Mallorci smo pokušali znamenito paeljo in s seboj smo prinesli recepte po katerih si jo lahko pripravite tudi sami. Za tiste, ki iščete novi fotoaparat vam predstavljamo nekaj novih modelov digitalnih fotoaparatov. Tudi v tokratni številki smo za vas v rubriki zdravi na poti pripravili nekaj zdravstvenih nasvetov za potovanja. Če pa potrebujete kredit za počitnice preberite članek v rubriki denar.

Želimo vam prijetno branje in veliko potovalnih užitkov.  

Silverka Lesjak Klapš, Horizont

  Vsebina

  Kolumni          
  Literarni info    
  Tuje novice     
  Letalske novice           
  Kdaj in zakaj v solarij             
  Denar:
  Krediti za počitnice     
  Dvorec Trebnik          
  Atlantis vodno mesto   
  Hrvaška: otok Lastovo           
  Evropska mesta: Kopenhagen 
  Kulinarika: »Španska« paelja              
  Zdravi na poti: potovalna lekarna        
  Avtomobilske novice                           
  Na liniji: novi digitalni fotoaparati         

  Potovalni nasveti         
  Dosje turističnih agencij           
  Reportaža – čarobni Maroko
  Terme:
  Zunanji bazeni vabijo

  Hoteli po svetu:
  Royal Mirage Beach Hotel, Dubaj  Baleari:

  Mallorca - otok različnih »obrazov«          
  Indija:
  Fatehpur - pravljično mesto duhov             
  Mavritius - multikulturni otok v indijskem oceanu Karibi - Aruba, Bonaire, Curacao   
  Zambija - Sloni na verandi  
  Južni Pacifik – dvakrat na Tongo

Naročilo revije Horizont

Letna naročnina znaša 35,25 EUR. Naročnino lahko tudi podarite.

Naročilo revije