Skip to main content

Novice

Križarke predelujejo v staro železo

Pandemija je panogo križarjenj pahnila v veliko krizo in plačilno nesposobnost je razglasilo že nekaj ladjarskih družb. Na zahodni turški obali v Aliagi pa veliko križark, ki so nekoč prepeljale na tisoče potnikov, nastopi svojo zadnjo pot.

Read more...

Share this post

V Savudriji nastaja novo luksuzno turistično naselje

Po poročanju hrvaških medijev v Savudriji, v bližini hotela Kempinski in igrišča za golf, nastaja okoli 80 milijonov vredno novo turistično letovišče Petram, gradnjo katerega so začeli oktobra letos. Investitor projekta je podjetje Čista voda projekt iz Savudrije.

Read more...

Share this post

Gorenjska z izviri energijsko obogatene vode

Širše območje Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank je bogato z vodnimi viri. Radiestezijske meritve so pokazale, da imajo nekateri izviri vodo s povečano energijsko vrednostjo, ki blagodejno deluje na počutje.

Read more...

Share this post

Islandija: Nova laguna s pogledom na morje

Kopanje v vročih vodnih virih je del islandske kulture in že v letu 2021 se bodo obiskovalci tam lahko kopali v novi laguni, ki bo oblikovana kot neskončni bazen s pogledom na morje. Vroči vodni viri s pomočjo geotermičnih dejavnosti omogočajo vroče kopeli sredi ledene pokrajine.

Read more...

Share this post

Drag potop k Titaniku

Leta 1997 sta nas Kate Winslet in Leonardo DiCaprio v filmu Titanik popeljala na najslovitejšo potniško ladjo. Kmalu pa se bodo z nekaj sreče in dovolj denarja lahko tudi turisti podali na potop do ladijskih razbitin.

Read more...

Share this post

Najbolj erotični oreh raste na Sejšelih

Na sejšelskem otoku Praslin uspeva redek coco de mer, ki velja za najbolj seksi eksotični sadež na svetu. Ženski sadež je videti kot ženski spolni organ, moško drevo pa cveti kot orjaški falus.
Read more...

Share this post

Cerkvica sv. Kancijana v Rakovem Škocjanu

Delavci Notranjskega parka so očistili zarasti v Rakovem Škocjanu ter odstranili grmovje in podrast okoli ruševin cerkve sv. Kancijana. V kombinaciji s pisano paleto jesenskih barv je pogled nanjo zdaj še lepši.

Read more...

Share this post

Maldivi: Domača pisarna v raju

Letošnje odrekanje daljnim potovanjem Maldivom v Indijskem oceanu povzroča velik turistični upad. Čeprav so nekatere letoviške hotele odprli že julija in takrat tudi mnogim tujim turistom znova dovolili vstop v državo, je gostov še vedno veliko manj kot pred pandemijo. Hotelirji se zato poslužujejo novih idej, kako jih pritegniti. Luksuzni letoviški hotel The Naturalis Maldives jih vabi s povezovanjem dela in počitnic.
Read more...

Share this post