lanki - revija Horizont

Velika noč v Nemčiji

Revija Horizont

Velika noč je v Nemčiji pomemben družinski praznik. Otroci takrat iščejo velikonočne pirhe, družine skupaj hodijo na sprehode, na velikonočno nedeljo pa si privoščijo obilen zajtrk s sorodniki. Od kod pa pravzaprav izvirajo nemški velikonočni običaji in katere nenavadne in edinstvene velikonočne običaje lahko najdemo v različnih nemških regijah?
Preberi več
lanki - revija Horizont

Španija Tenerife: Prvo zavarovano območje za kite v Evropi

Revija Horizont

Prvo zavarovano območje za kite v Evropi Kanarski otok Tenerife se je že pred leti zapisal varovanju okolja in za to prejel kar nekaj različnih odlikovanj. Med drugim se lahko pohvalijo z Unescovo svetovno dediščino, 43 zavarovanimi naravnimi območji, ki zajemajo skoraj polovico otoka, in trajnostnimi turističnimi ponudbami ter nastanitvami, ki imajo certifikat, da so okolju prijazne. Pred kratkim pa so naredili še en pomemben korak in uvedli certificirano zavarovano območje za kite v Evropi.
Preberi več
lanki - revija Horizont
lanki - revija Horizont

Virtualni ogledi muzejev v počitniški deželi Nemčiji

Revija Horizont

Ste vedeli, da zdaj veliko nemških muzejev ponuja tudi virtualne oglede? Od doma tako lahko odkrivate umetnost in kulturo, pa tudi občudujete nekatere arhitekturne znamenitosti počitniške dežele Nemčije. Če vas že od nekdaj zanima, kako je živel Ludwig van Beethoven ali kakšne lepote v sebi skriva prečudoviti grad Neuschwanstein kralja Ludvika II., potem so virtualni ogledi prava stvar za vas. Potopite se v svet umetnosti, kulture in arhitekture počitniške dežele Nemčije!
Preberi več
lanki - revija Horizont

Zgodovina panamskega klobuka

Revija Horizont

Napoleon, Winston Churchill in Ernest Hemingway so ga nosili. Z njim so se in se še vedno radi pokrivajo tudi zvezdniki, kot so (bili) Paul Newman, Naomi Watts, Kate Hudson in Paris Hilton. In želi si ga tudi skoraj vsak turist, ki obišče Panamo. Svetovno znani bel panamski klobuk s temnim trakom se prilega skoraj vsaki glavi in priložnosti, bodisi sproščeni ali elegantni.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Dan ljubezni – valentinovo v Nemčiji

Revija Horizont

Nekateri ga imajo obožujejo, drugi prezirajo: valentinovo, ki ga praznujemo 14. februarja. Praznik svetega Valentina je za celotno Cerkev uvedel papež Gelazij leta 469. Valentinovo se je v Nemčiji uveljavilo šele sredi 20. stoletja, saj so ta običaj s seboj pripeljali ameriški vojaki, nameščeni v Nemčiji. Prvi valentinov ples se je odvil leta 1950 v Nürnbergu in tako so valentinovo začeli praznovati tudi Nemci. Kako pa ta dan obeležujemo danes?
Preberi več
lanki - revija Horizont

Cepljeni na Islandijo

Revija Horizont

Islandija Cepljeni na Islandijo Islandci so vzdržljiv narod in morda jih tudi zato pandemija ni tako prestrašila kot nekatere druge Evropejce. V več stoletjih so se naučili živeti z neukrotljivo naravo severnoatlantskega otoka, jo ceniti in spoštovati. Tudi med pandemijo so ohranili mirno kri. Iščejo nove poti in spodbujajo drug drugega. Tudi zaradi dokaj odročne lege jim jo je uspelo odnesti z dokaj nizkim številom okužb. 'Lockdown', kakršnega poznamo pri nas, 365. 000 prebivalcev Islandije ni izkusilo. Potniki, ki na meji ob vstopu v Islandijo predložijo potrdilo, da so bili ustrezno cepljeni, pa se že lahko izognejo karanteni.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Počitnice že za 25.000 evrov na leto

Revija Horizont

Maldivi v Indijskem oceanu so meje za mednarodne goste znova odprli sredi poletja, a več turistov prihaja šele od jeseni. Po navedbah tamkajšnjega turističnega urada je Maldive oktobra obiskalo 21.000 tujih gostov, število pa se nenehno povečuje, saj se na mednarodno letališče, ki leži na otoku v bližini prestolnice Male, vrača vedno več letalskih družb. Da bi privabili goste, pa letoviški hoteli oblikujejo privlačne ponudbe, med njimi je tudi enoletni najem luksuzne vile z zajtrkom za dve osebi, ki stane 25.000 evrov.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Ali ste vedeli? Wanderlust Germany

Revija Horizont

Zvezna republika Nemčija meji na kar devet držav in ima zato več sosedov kot katera koli druga evropska država? Ali pa, da je v Nemčiji kar 46 krajev uvrščenih na Unescov seznam naravne in kulturne dediščine? Že veste tudi to, da je v Nemčiji 80 velemest, od katerih imajo štiri več kot milijon prebivalcev, vsa pa imajo izvrstno infrastrukturo in pestro kulturno ponudbo? Nemčija je izjemno raznolika dežela...
Preberi več
lanki - revija Horizont

Dubaj pripravljen na leto 2021

Revija Horizont

V Dubaju se pripravljajo na novo turistično leto. Če bodo potovanja brez večjih omejitev mogoča, bo tudi prestavljena svetovna razstava EXPO organizirana, tako kot so načrtovali. Turiste nameravajo pritegniti še z drugimi, novimi zanimivostmi. Uvedli pa so tudi posebni vizum, ki za leto dni omogoča, da svojo domačo pisarno prenesete v Dubaj.
Preberi več