Revija Horizont
Pretekle tevilke revije Horizont Pretekle tevilke revije Horizont Na vhodno stran Predstavitev revije Horizont Naroi revijo in dobi nagrado Pretekle tevilke revije Horizont Naroi revijo in dobi nagrado

iskalnik:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kako si organizirate potovanja?

Preko turističnih agencij

Preko spletnih agencij

Individualno

Informacije

Naslov uredništva:

Revija Horizont


Tel: 02 3312 758


e-naslov:

urednistvo@revijahorizont.com

 

 

Horizont #197 - JULIJ-AVGUST


* Dominikanska: Karibski ritmi pod palmo
* Azorski otoki - v objemu narave
* Dresden - arhitekturni biser, Meissen s tovarno porcelana in pravljični Moritzburg
* Slovenija: Na Veliko planino
* Znani na poti: Miran Golub, predsednik Lekarniške zbornice
* Hrvaška - Baranja – hrana za telo in dušo
* Nasveti: Potovanja z osebno izkaznico, potnim listom in vizumi (kdaj lahko nastopijo težave)
* Denar: Ko na poti potrebujete pomoč
* Križarjenja, hoteli in potovanja z vlaki
* Ugodne letalske vozovnice in povezave
* Na poti: Hrvaška, Avstrija in Nemčija
* Priloga: Osem osupljivih alpskih prelazov (AVSTRIJA, ŠVICA, ITALIJA, FRANCIJA, NEMČIJA)

Napovednik

PROMOCIJSKI PAKET: 3 revije za le 5,99 evra

Na naslovu urednistvo@revijahorizont.com lahko naročite promocijski paket treh št. revije HORIZONT. Cena znaša le 5,99 evra in že vključuje poštnino. Pripišite vaše podatke in geslo: PROMOCIJSKI PAKET 3


uvodnik

»Na konjskem sedlu sva se odpravili skozi vas, navzgor v hrib. Peketali smo mimo majhnih pisanih hišk, nekaterih že dokaj razpadajočih. Ob robu ceste je tekla kanalizacija. Mladenke s čudovito poltjo pa so bile tako urejene, kot bi pravkar prišle z lepotne preobrazbe. Oblečene so bile v ozke kavbojke, ki so le še bolj poudarile njihove obline, in majice, ko so več razkrile kot zakrile. S Petro, ki je leto dni preživela v Dominikanski republiki, nama je bilo kar nerodno, ko sva se prepoteni, s kapo, poveznjeno čez glavo, na konjskem hrbtu pozibavali mimo njih in opazovali, kako si urejajo pričeske. Pa je Petra zamahnila z roko in dejala: »Morala bi videti, kako se oblečejo, ko gredo na zabavo. Njihovo modno pravilo bi se lahko glasilo 'manj je več', velikost krpic pa je navadno obratno sorazmerna z velikostjo oblin. Do odvečnih kilogramov so zelo strpni in pri nežnejšem spolu so celo zaželeni.« Teresa Weiss, Puerto Plata, Dominikanska republika 

S klikom na pot

Globalne turistične storitve nam še nikoli niso bile bliže kot v dobi digitalizacije, saj lahko z domačega naslonjača tako rekoč urejamo vse, od namestitev, letalskih vozovnic, transferjev, najemov vozil in celo izletov na počitniškem cilju naprej. Anketa na spletni strani revije Horizont, v kateri je sodelovalo 2700 bralcev, kaže, da si več kot polovica vprašanih počitnice ureja individualno, tretjina pa prek turističnih agencij. Tudi zadnja raziskavaiPROM-a in Valicona o nakupnih navadah slovenskih potrošnikov je v kategoriji turizem pokazala, da na odločitev o izbiri turističnih storitev vplivajo predvsem digitalni mediji.Več kot polovica potrošnikov pa že opravi nakup turistične storitve prek spleta.

Ob tem se za nakup odločajo, ko pretehtajo ceno storitve in razmerje med kakovostjo in ceno. Zanimiv je tudi podatek, da se slovenski potrošniki za nakup odločajo približno 69 dni, povprečna vrednost opravljenega nakupa na spletu pa znaša 677 evrov. Največ časa namenijo iskanju primerne nastanitve, za najenostavnejšepa so se izkazali spletni nakupi letalskih vozovnic.

Da lahko gre pri posredovanju klasičnih turističnih agencij kdaj tudi kaj narobe, je pokazal nedavni zaplet z vizami pri potovanju znanca v Azijo, ki je organizacijo potovanja zaupal turistični agenciji, o čemer pišemo v kolumni. Seveda se lahko kaj zaplete tudi pri spletnih ponudnikih turističnih in potovalnih storitev, a tam tveganje prevzemamo sami, čeprav je Evropska unija z zakonodajo in direktivami potrošnika bolj zaščitila tudi na spletu.

V poletni številki revije Horizont pa vas vabimo na slavonske ravnice in mokrišča Baranje, kjer zorijo tudi odlično vino z graševino na čelu. Vroči poletni dnevi so primerni tudi za skok na sever Nemčije do Dresdna, arhitekturnega bisera ob Labi. Če želite ubežati poletnemu turističnemu vrvežu, vam ponujamo Azorske otoke v Atlantskem oceanu. Ljubiteljem peščenih plaž, sonca, palm, smeha in zabave pa Dominikansko republiko. V prilogi vas vabimo še na osvežitev na osem osupljivih alpskih prelazov, ki jih lahko delno prevozite tudi s kolesom.

Silverka Lesjak Klapš

Video

Kulinarika Berlin

Brezplačen izvod

Naroči brezplačni izvodČe želite prejeti brezplačni izvod revije Horizont nam pišite na naš e-naslov pripišite vaše ime, naslov in telefonsko številko in poslali vam ga bomo brezplačno! (brezplačni izvod lahko naročite le enkrat)

Nemčija

Dresden navduši

Zanimive povezave

ODKLOP

www.odklop.com

HRVAŠKA TURISTIČNA SKUPNOST

croatia.hr/sl-SI/Homepage

KLAS Avtobusni promet MS

www.apms.si

Nemška turistična organizacija

www.germany.travel

Agencija Van GOGH

www.agencija-vangogh.si

QUO VADIS d.o.o.

www.quovadis.si

SONČEK

www.sonchek.com

KO DOGODIVŠČINA NE MORE POČAKATI NA JUTRI

www.nkbm.si/kredit-za-aktivne

EXPLORA

www.explora.si

POTOVANJA PIRC

www.last-minute.si

STA Potovanja

www.stapotovanja.com

IZLETNIK Celje

www.izletnik.si

Potepuh

www.potepuh.si

PUTRA

www.putra.si

POZEJDON TURIZEM

WWW.POZEJDON-TURIZEM.COM

POTOVANJA PISANEC d.o.o.

www.pisanec.si

 
Aktualna številka
Nasveti za potovanja
Članki
Potopisna predavanja in dogodki
Priprava na potovanje
Vaši prispevki
Multimedija
Nagradne igre
Naroči revijo Horizont